szőnyeg javítás

Kézi csomózású szőnyege legyen keleti kézi, vagy akár antik, több évtizedes gyakorlattal rendelkező kolléganőink kézműves ügyességgel felújítják azt. A minták, az alkalmazott színek és alapanyagok, a csomózási technikák, stb. pontos ismerete nélkülözhetetlen a szőnyeg értékálló felújításához. Ez a munka időnként tulajdonképpen felér egy restaurálással, amelyet minden esetben egy alapos konzultáció előz meg! Van, amikor előkerül az olló és bár veszteségek árán, de mégis érdemes megmenteni antik szőnyegét.

kézi szőnyeg javítás

A kézi csomózású szőnyegeket csak kézi munkával elkészített szegéssel újítjuk fel, figyelve, a gyapjú, selyem, vagy más alapanyagok megválasztására. A kézi javítás egyedisége miatt annak árát is – korrekt módon - KIZÁRÓLAG a szőnyeg megtekintése után lehet felelősen megmondani.

gépi szegés, rojtozás gépi szegés és rojtozás

Ne dobja el szőnyegét, ha szegélye kopott, vagy esetleg kutyája egy kicsit megrágta! Van megoldás szőnyege felújítására! A régi, sérült szegély eltávolítása után, a nagyteljesítményű szőnyegszegő gépünkkel a szőnyeg színével harmonizáló szegő fonallal újra szegjük szőnyegét. Amennyiben arra lehetőség van és Ön úgy kívánja, nem vágjuk le a régi szegést, hanem kézzel lefejtjük, és ezután szegjük újra. A szőnyegrojtok elengedhetetlenül tartoznak bizonyos szőnyegstílusokhoz. Újíttassa fel szőnyegét! A régi, kopott szőnyegrojt eltávolítása után újat készítünk. A szőnyegrojt képzett szakemberünk keze alatt, eredeti, szőnyeggyárból származó rojtozó gépünk által megújul!