szőnyegtisztítás lépésről lépésre
 • szőnyegtisztítás, előkezelés


 • szőnyegtisztítás, sík-mélymosás


 • szőnyegtisztítás, centrifugálás és szárítás

 • Portalanítás

  A minőségi szőnyegtisztítás alapja a hatékony portalanítás. A nagy teljesítményű, vibrációs elvű, elszívással kombinált porológépek a szőnyegekben lévő mechanikus szennyeződéseket (és poratkákat) kiváló hatásfokkal távolítják el. Amennyiben szükséges, többször, többféle beállítással is átporolásra kerülnek a szőnyegek. A portalanítás után a szőnyegek vagy a sík-mélymosógépre, vagy az egyedi mosógépek valamelyikére kerülnek, illetve a kézi tisztítás következhet.

 • Előkezelés, folttisztítás

  A kézi előkezelés alapozza meg a sík-, vagy dobmosógépben végzett szőnyegmosás eredményességét. Minden egyes szőnyegen egyedileg kézzel, illetve kézi körkefés gépekkel végezzük az előkezelést, amelyhez szükség szerint többféle speciális mosószert, illetve foltkezelő anyagot használunk. Az előkezelést minőségellenőrzés zárja, majd a szőnyegek a sík- mélymosógépen, vagy az egyedi mosógépeken folytatják útjukat.

 • Sík-mély-mosás

  A kézi előkezelést követően a szőnyegeket egy számítógép vezérlésű 4,3 m széles sík-mélymosógépen teljes keresztmetszetében átmossuk, majd több fázisban öblítjük. A nagynyomású, porlasztott vízsugarak és a szabályzott síkkefék gondoskodnak a szőnyegek felületének és a szőnyeg mélyének tisztításáról. Ezután következnek az öblítések, majd mechanikus préssel a szőnyegekben lévő víz jelentős részét eltávolítjuk. A szőnyegek ezt követően kerülnek a speciális szőnyegcentrifugákba.

 • Centrifugálás és szárítás

  A mosás végén a szőnyegekben maradt vízet centrifugálással eltávolítjuk. A szárítás zárt rendszerben történik. A szőnyegek egyedileg függesztve - azok anyagához igazodó - változó hőfokon, néhány óra alatt megszáradnak. A szárítás végén, szükség esetén utókezelés következik (pl.: rojtok), majd egy utolsó minőségellenőrzés után készítjük elő a szőnyegeket a visszaszállításra.